Informatii persoane juridice

Sprijiniţi acest serviciu social printr-o sponsorizare!

Cum puteți contribui?

Sponsorizarea unui ONG se încadrează în prevederile Legii nr. 32 din 1994 precum si cu prevederile Legii nr.227/2015 cu modificarile la zi (Codul Fiscal in vigoare). Din punct de vedere fiscal, sponsorizarea trebuie să se incadreze în prevederile art.21, alin. 4 litera “p” din Codul Fiscal al României care precizează că o unitate poate sponsoriza 3 la mie din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat, pentru ca această chetuială să fie deductibilă integral.

  • Completaţi Contractul de sponsorizare cu datele firmei dumneavoastră.

  • Depuneti declaratia 177

În septembrie 2022 a intrat în vigoare ordinul nr. 1679/2022 privind legea sponsorizării. Astfel, în termen de șase luni de la depunerea bilanțului, orice companie plătitoare de impozit pe venit sau pe profit poate redirecționa 20% din impozitul pe venit/profit plătit deja pentru anul trecut, către o organizație non profit, prin completarea formularului 177.

    Până pe data de 25 iunie 2024, orice persoană juridică, plătitoare de impozit pe venit/profit trebuie să depună bilanțul pentru anul 2023 și să plătească taxele aferente anului trecut.

    În termen de șase luni, adică până la 25 decembrie 2024, puteți direcționa 20% din impozitul pe venit/profit (plătit deja la stat) către o organizație non guvernamentală.

    Tot ce trebuie să faceti este să completati un contract de sponsorizare și declarația D177 pe care ulterior o depuneti la ANAF și astfel alegeti destinația acestor bani. (durează câteva minute din timpul dumneavoastra)

    Depunerea se face prin mijloace electronice, în platforma e-guvernare.ro. Pentru a depune declarația, trebuie să existe și un contract de  sponsorizare încheiat în prealabil între firmă și ONG, care să stipuleze clar faptul că sponsorizarea se va realiza prin intermediul formularului 177 (redirecționare de impozit).

     Dacă nu faceti aceasta, banii rămân în vistieria statului, care îi folosește după nevoi.

Prin semnarea unui contract si depunerea declaratiei 177, puteti asigura:

– ședințe de stimulare cognitiv-senzorială

– sedinţe de kinetoterapie

– sedinţe de logopedie

– combustibilul necesar transportului copiilor tur-retur centru

– gustare pentru copii

– materiale educaționale

– dar și desfășurarea altor activități de socializare și sprijin pentru copiii cu dizabilități neuromotorii severe

Părinţii copiilor care frecventează Centrul de zi Aurora nu plătesc nicio taxă!

Acest lucru este posibil datorită sprijinului primit din partea sectorului privat şi a sumelor colectate din redirecţionarea a 3,5 % din impozit!

Pentru informații suplimentare vă rugăm să nu ezitați să ne contactați!

 

 

Descarca contractul:

contract sponsorizare AURORA.doc- format .doc